Röd utanpå, brun inuti

De senaste dagarna har vi fått se Uppdrag Gransknings reportage om den s.k. ”extrema” vänstern och därefter rätt många ursäkter och försvar av denna ”vänster” som anfaller meningsmotståndare med våld, hugger in dörrar med yxa och överfaller nazister men också helt vanliga människor.

Jag, som var med i 60 och 70-talets extremvänster ryser när dessa självutnämnda representanter för underklassen använder vänsteruttryck för att rättfärdiga våld och vanlig kriminalitet.

Vi hade många bra och många tokiga idéer i 70-talsvänstern, men aldrig någonsin förekom det vi ser nu. Om man undersöker vad denna ”vänster” gör, och inte bara vad de säger – så står de nära fascismen. De tar sig rätten att tysta meningsmotståndare med våld och de tror inte på demokrati.

Efter att själv ”försvarat” diktaturer som Kina och Kambodja under Pol Pot har jag blivit övertygad om att det första en person som vill kalla sig ”vänster” måste göra är att ställning för alla människors rätt att uttrycka sig fritt. Det finns inte ett exempel på en regim som tummat på detta och sedan återinfört friheten senare.

Så när dessa högergrupper i röd dräkt lånar vänsteruttryck och ropar sina slagord som de inte fattat ett dugg av själva, så gör de all verklig vänster en otjänst. Hur ska vänstern växa om den ser ut som Sebbe Staxx, Kartellen eller den autonoma vänstern och dess människosyn?

 

 

 

 

 

 

 

 

säger

Om Gunnar

Nu är jag äntligen 69 år. Och mest känd för att syssla med kriminalitet! Men mot - inte för. Och sen har jag ett andra hemland - Kambodja - efter att ha trampat i klaveret, stött Pol Pot och försökt ställa det till rätta. Och hjärtat sitter på vänster sida.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar